Smaragd Gyógyszertár
Keresés:   

Termékek

Homeopátia, Homeopátiás gyógyszerek

Bach - virágesszenciák

Bio-Natúr termékek, kozmetikumok

Kozmetikumok

BIODERMA termékek

EUCERIN termékek

BABÉ termékek

Fytofontana Cosmeceuticals- Biotechnológiai szérumok

Elancyl testápolás

MYPA Karité Shea vajas termékek

COVERDERM korrekciós make-up és kozmetikumok

Dermacell termékek

URIAGE termékek

La Roche-Posay

VICHY

Terhesség, szülés, szoptatás

Babaápolás

Alakformáló termékek

Fogyókúra

Kötszerek

Dr SCHOLL

Gyógyászati segédeszközök, műszerek

Pszoriázis ápolása

Rosacea ápolása, kezelése

Külső élősködők elleni készítmények

Pigmentfoltok kezelése, halványítása

Vitiligo kezelése

Hajhullás

Intim Higiénia

Inkontinencia

Méregtelenítés, lúgosítás

Dohányzás elleni készítmények

Pigmentoceutical emulzió pigmentfoltokra 30 ml

Fytofontana Cosmeceuticals Pigmentoceutical emulzió pigmentfoltokra 30 ml

A termék ára:
8 626 Ft
(6 792 Ft + 27% áfa)

Kiszerelés: 30 ml

Egységár: 283 Ft/ml

 

Pigmentoceutical emulzió pigmentfoltokra 30 ml részletes ismertetője

Biotechnológiai emulzió pigmentfoltokra

Az emberi bőrszín elsősorban genetikai tényezőktől függ, amelyek meghatározzák az alap-pigmentáció mértékét és a barnulásra való hajlamot. Míg a nyugati civilizáció fejlett országaiban az emberek az egyenletes barnulásra törekednek, addig Ázsia, Afrika és Dél-Amerika lakói bőrszínük intenzitásának csökkentésére keresik a lehetőséget.
A világ legtöbb országában az emberek nagy része a bőr egyenletes pigmentációját részesíti előnyben, és a bőrhibákat (pl. öregségi foltok, szeplők, májfolt és a bőr sötét elszineződése) pedig szeretnék eltüntetni. A melanoderma (a bőr sötét elszineződése) helyi tünete ugyan nem okoz egészségügyi problémát, (bár néhány kórtani állapotot lejegyeztek, pl. névus, melanózis) azonban esztétikailag mégsem tud velük kibékülni az ember.
A termék Mitracarpe-, medveszőlőkivonat és hydroglikolis oldat olyan vegyülete, amely eltávolítja az erősen pigmentált sejteket.

Leírás:

Hogyan lehetne csökkenteni a hiperpigmentáció mértékét és megelőzni kialakulásukat?
A melanocyta (bőr alapi rétegében lévő melanin-képző sejt) száma kozmetikailag nem befolyásolható, viszont a melaninszintézis szintje igen.
Az Uva ursi bőrfehérítő hatású összetevő, amely csökkenti a bőr egyenetlenségeit. Csökkenti a melanin termelést, amely által a bőrnek megfelelő védelmet nyújt.
Atermészetes bőrpigment – amelanin – amelanocitákban, a bőr felső részének kötőszöveti sejtjeiben, és az erre jellemző sejt-szervecskében, a melanoszómákban keletkezik. Abőrszínnel kapcsolatos tulajdonságán kívül, azonban sokkal átfogóbb szerepet is játszik, hiszen résztvesz különféle immunológiai reakcióban és aszabadgyökök elleni védelemben is. Így – a jelen ismeretek alapján – felelős lehet az egyes fajok közötti bőrszínek különbségéért és amelanin mennyiségéért. Afestékanyag kialakulásának biokémiai útja az egyes fajoknál nem különbözik, ezért ajelenség általánosan vizsgálható. Akénes anyagok (cysztein, glutatión) jelenléte lehetővé teszi azt a szintézist, amely során feomelanin (halvány bőr pirossas pigmentje) képződik. Abőr sötétebb, vagy egészen fekete elszineződését ésklasszikus lebarnulását pedig az eumelanin szintézise okozza.
Minden olyan anyag, amely képes fehéríteni a bőrt, a tirozinázis gátlóanyagának számít. A hydrochinón (a leggyakrabban használt és ilyen összefüggésben legismertebb molekula) nyilván azért hatásos, mert a fent említett enzim „hamis” szubsztrátuma. Bizonyos esetekben agresszív hatása miatt azonban alkalmazása korlátozott, mert ellentétes hatást is eredményezhet és irritálhatja a bőrt. A molekula néhány származékával és megfelelő alkalmazásával azonban pozitív hatást érhetünk el, de kellemetlen kísérő jelenségek, azaz irritáció nélkül. Ilyen például az arbutin (hydrochinon glikozid).
Az afrikai etnobotanikai ismeretek felhasználásával és az aktív molekulák kutatása alapján sikerült kifejleszteni a Pigmentoceutical biotechnológiai emulziót növényi összetevőkkel a bőr halványítására.
Atermékben találhatóMitracarpe (Mitracarpus Scaber) növény, amely több hasznos tulajdonságán kívül, az antimikrobiális hatása révén jótékonyan hat a dermatosis (bőrbetegség) és a mikózis (gomba okozta megbetegedés) esetén. A növény leveleit ledarálják, levét kipréselik, majd ezt a nedvet alkalmazzák a kezelendő bőrfelületre. A növény hatása egyedülálló, ha az összedarált és megszárított leveleket vajfával összekeverjük. Az így készített zsír alkalmas a bőrön található barna foltok ápolására és a bőr fehérítésére is. A szakemberek olyan kivonatot kerestek, amely ezekkel a tulajdonságokkal rendelkezik.
A Herb-Pharma AG társaság kifejlesztette a PIGMENTOCEUTICAL biotechnológiai emulziót, amely Mitracarpe-, medveszőlőkivonat hydroglikolis oldat olyan vegyülete, amely eltávolítja az erősen pigmentált sejteket.
Két antimelanogenézises teszt kimutatta, hogy a hatóanyag 1,0%-os koncentrációja a tirozinázis 100%-os in vitro inhibicióját , 5%-os koncentrációnál pedig a bőrszövetben a melanogenézis ex vivo inhibicóját idézi elő.

Használat és adagolás:

Távolítsa el a kupakot. Az adagoló gyengéd megnyomásával adagoljon kellő mennyiségű emulziót ujja hegyére és alaposan kenje az érintett bőrfelületre.
Vigyázat, az adagoló gyors megnyomásával levegőbuborék kerülhet az adagolórészbe, amely nehezítheti a további munkát!
A termék használata után várjon kb. 10 percet, majd folytassa arcbőre ápolását a megszokott, mindennap használt kozmetikumokkal.
Az optimális eredmény elérése érdekében használja az emulziót naponta kétszer (reggel és este), amíg a kívánt hatást el nem éri, majd az eredmény megtartása érdekében használja a terméket naponta egyszer.

Figyelmeztetés:

A termék minden bőrtípusra alkalmazható, bár használat előtt bőrteszt elvégzése javasolt. A terméket vigye fel az érintett bőrfelület kis részére, majd várjon legalább 24 órát. Ha irritációt vagy túlérzékenységet észlel, hagyja abba a termék használatát. Szembe ne kerüljön! Ha szembe kerül, bő vízzel öblítse ki.
Csak külső használatra! Tárolás 30° C alatt.
Megosztás

Értékelések, hozzászólások


Legyen Ön az első aki értékeli ezt a terméket!

Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.

Az adatok utolsó módosításának dátuma: 2012-01-01

Bejelentkezés

E-mail: 
Jelszó:
Elfelejtett jelszó »
Regisztráció »

Bevásárlókosár

0 termék,
0 Ft értékben
(€ 0.00)

Hivatalos kereskedés

Gyógyszertárunk az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet által engedélyezett módon, hivatalosan forgalmazhat az Interneten is vény nélkül kapható gyógyszereket. Bővebb tájékoztatásért kattintson ide!

Forint - Euro konverter

Ft = 0.00 Euro